Makron gotujemy na lekko twardy (tzn. około 2 minuty krócej niż wskazane na opakowaniu), w tym czasie na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę z kiełbasą pokrojoną w cienkie plasterki oraz przygotowujemy sos biorąc troszkę mniej wody niż zalecenia na opakowaniu.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i wrzucamy makaron, cebulę z kiełbasą, posypujemy przyprawami i mieszamy, następnie polewamy przygotowanym sosem i również wszystko razem mieszamy. Na sam koniec posypujemy utartym serem - dość sporo tego sera i wszystko wkładamy do piekarnika. Zapiekamy jakieś 10-15 min. aż ser się roztopi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum