Wiek: 45 Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 379 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 22 Wrzesień 2009, 20:01
ja czasami oglądam taki program kulinarny chyba na travel and living o takim łysy grubym kolesiu ktory jezdzi po calym swiecie i smakuje specyfiki roznych kuchni. czasami wcina takie rzeczy ze koniki polne przy tym to rarytas, ale nie mowie ze chetniebym posmakowal
Wiek: 45 Dołączył: 14 Sie 2006 Posty: 1741 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 24 Wrzesień 2009, 13:37
Osobiscie staram sie kosztowac roznych przysmakow z cale swiata i co do smaku i przyjemnosci za tym plynacej to w wiekszosci przypadkow jest ok. ale ostatnio siorka przywiozla mi przysmaki i przekaski do piwa japonskie i ogolnie musze stwierdzic MASAKRA. Byly to wodorosla i inne tego typu rosliny odpowiednio przyrzadzone (na pewno zdrowe) ale w smaku kwasne i z niespotykana dla mnie nigdzie indziej praktycznie nie do okreslenia przyprawa.
A oni podobno sie tym objadaja wiec wszystko zalezy do czego zostaniemy przyzwyczajeni.
Super sprawa w europie stalo sie wyjscie z klasycznych przepisow danej narodowosci i laczenie smakow i skladnikow innych obszarow swiata do rodzimych przysmakow i dan. Nawet u tak zatwardzialego narodu patriotow jak francuzi widac ten kierunek rozowuj jesli chodzi o gastronomie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum