Wiek: 42 Dołączyła: 12 Sie 2006 Posty: 1809 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 25 Sierpień 2006, 08:24 Sos do spaghetti
A więc....
Kiełbaskę drobno pokroiłam (ja akurat miałam taką suchą krakowska, choć troszeczkę tłuszczyku miała) i wrzuciłam na oliwę z oliwek, następnie dodałam mięsko mielone (najlepiej kupić w kawałku, może być łopatka, może być karkówka, może nawet być schab i poprosić o zmielenie np. w sieci sklepów Zetka... bo w takim już zmielonym to nie wiadomo co jest zmielone ble), potem dość dużo cebuli i paprykę czerwoną, też dość drobno pokrojoną i to tak wszystko przysmażyłam, następnie wrzuciłam przecier z ogórków kiszonych (mogą być ogórki kiszone drobno pokrojone) i koncentrat pomidorowy rozcieńczony wodą, a na koniec dodałam zioła prowansalskie, jeszcze trochę podsmażyłam wszystko na patelni i podałam z makaronem nitki.
Bardzo smaczne, polecam, dużo roboty z tym nie ma, a zdecydowanie lepsze od sosów z paczki czy ze słoika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum